Over het event


VAN EIGEN BODEM #3
een KorteFilm avond op vrijdag 14 oktober 2022
Tugelaweg 85, Amsterdam |19.00 - 22.15
Gepresenteerd door Tugela85
Geprogrammeerd door Noud Verhave (Moving Arts Project)

Entree: €6,- liefst vooraf reserveren via deze link
Filmsnack pakket: €5,- en dranken aan de bar, ter plekke te koop

VAN EIGEN BODEM laat je 4 verfrissende korte films zien door filmmakers uit het Nederlands taalgebied. Deze films laten zien dat de Nederlandse identiteit tegenwoordig uit meer bestaat dan klompen of kaas en huisje, boompje, beestje met een diamanten huwelijk. Dat een romantisch verhaal meer kan zijn dan een prinses die wacht op haar prins en dat de zoektocht naar vriendschap en liefde soms dicht bij elkaar kunnen liggen. Duik op deze avond het ontwapenende pand van Tugela85 in en laat je verrassen door een dynamische avond in 4 zalen.
De makers zullen erbij zijn en gaan met het publiek in gesprek.

De volgende 4 films zijn te zien:

Final Momento (2022) Regie en script: Lennox Schmidt; muziek en belichting: Irwan van Wingerden en Simone Tijdink (Blablasounds); productiehuis: Tulsa Studios; producenten: Vincent Berkleef, Greg Macousi & Ray Blinker; acteur: Daniel Kolf;
Final Memento is een korte film over het ontsnappen van de dagelijkse werksleur en laat de patronen zien die men opbouwt in het normale dagelijkse leven. Beleef het contrast van de twee kanten van de spiegel: succes en ambitie of rust en zelfontwikkeling.

Firelily (2019-2020). Regie en script: Emily van der Veer; Productiehuis: Hakuna Academy (B); producent: Mathias Sourbron; acteur Lei Qiu; Cinematografie: Virgil Leclerq.
“België, 1996. Een vrouw strijkt neer vanuit China, met niets anders dan een belofte voor een nieuwe toekomst. Na het verlies van haar geliefde komt ze naar dit land, op zoek naar zijn familie, waar ze de verschillen tussen culturen voelt. Zal ze haar plaats kunnen vinden in deze nieuwe wereld, waarin ze samen had moeten leven met haar geliefde? Dit is het verhaal over moed en de uitdagingen die men voor liefde aangaan.”

Zelf in een Doosje (2020-21). Sijben Rosa.
Beeldend kunstenaar Sijben Rosa maakt objecten en choreografeert de situatie om deze objcten met behulp van performatieve middelen. Voor 'Zelf in een Doosje' zijn zes sculpturen uitgeleend aan oudere inwoners van de Friese dorpen Koarnjum en Jelsum. De film legt hun eerste ontmoetingen met de objecten vast, evenals de verbinding die ze in de loop van de tijd met de objecten ontwikkelden. De objecten krijgen betekenis in de context van persoonlijke verhalen, zowel voor de bewoners als voor het publiek dat de film bekijkt. 'Zelf in een Doosje' is een film waarin mensen en objecten elkaar betekenis geven.

De charme van Oost (2022). Regie, script en camera: Sandeep Bacha
Filmer Bacha maakt speciaal voor ‘Van Eigen Bodem’ een korte filmische documentaire. Amsterdam is aan het veranderen en mensen maken zich zorgen. Bacha vraagt zich af: Wat is het karakter van Oost? En voelen mensen zich straks nog wel thuis in Oost? Hij verrast het publiek met zijn unieke kijk op Amsterdam Oost.

Wanneer en waar?

Start
vr 14 okt 2022 om 18:30
Einde
vr 14 okt 2022 om 22:15
Locatie
Tugela85
Tugelaweg 85
1091 VN Amsterdam
Nederland

Organisatie

Naam
Noud Verhave
Telefoon
0655335465
Website
http://www.tugela85.nl
Mail event organisator