Over het event


In deze aflevering van de Atria Boekenclub bespreken we De heks van Limbricht, geschreven door Susan Smit. In dit boek verteld Susan het waargebeurde verhaal van Engten Luijten uit Limbricht, die aan het einde van de zeventiende eeuw wordt beschuldigd van hekserij. De kasteelheer gebruikt alles in zijn macht om tot een bekentenis te komen, maar wat gebeurt er wanneer Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt? De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen. 

Deze editie van de Atria Boekenclub wordt begeleid door Susan Smit zelf. Aan het einde van de avond is er ruimte voor deelnemers aan de boekenclub om vragen aan Susan te stellen over De heks van Limbricht of een van haar andere boeken.  

Susan zal tijdens deze avond boeken signeren. Mocht je een eigen kopie van een van haar boeken hebben, kan je deze meenemen. Ook is er de mogelijkheid om De heks van Limbricht of De wijsheid van de heks op deze avond te kopen en meteen te laten signeren.

Wanneer en waar?

Start
ma 03 okt 2022 om 19:00
Einde
ma 03 okt 2022 om 21:00
Locatie
Atria, bibliotheek
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
Nederland

Organisatie

Naam
Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis
Website
https://atria.nl/
Mail event organisator