Over het event


De betovering van Desert Blues: Donderdag 20 oktober 20.00 uur

Een zinderend optreden van Tarwa N-Tiniri & Thijs Borsten
De zeskoppige band Tarwa N-Tiniri komt uit Marokko. De naam van de groep betekent letterlijk ‘Zonen van de woestijn’. De groep speelt Desert Blues, een uniek genre muziek uit de Sahara van Noord- en West-Afrika, waarin blues en rockmuziek samensmelten met Toeareg, Malinese en Noord-Afrikaanse muziek. De band strijdt voor tolerantie en gelijkwaardigheid van alle bevolkingsgroepen in de regio. Dit komt tot uiting in hun songteksten, die gaan over het nomadenleven, maar ook over liefde, vrede en vriendschap.
In april 2022 reisde de Nederlandse pianist en theatermaker Thijs Borsten met een camerateam naar de Sahara om de bandleden van Tarwa N-Tinir te ontmoeten, te filmen en samen te musiceren. In ‘De betovering van de Desert Blues’ wordt het publiek met filmbeelden en livemuziek meegenomen op een ontdekkingsreis door de warme wereld van de woestijn.

Tarwa N-Tiniri bestaat uit: Hamid Ait Ahmed (lead vocals, elektrische gitaar); Smail Ait Nacer (basgitaar, backing vocals); El Mokhtar Ait Nacer (elektrische gitaar, backing vocals); Mohamed El-Mobaraky (percussie op kalebas, backing vocals); Mustapha Ait Ba (elektrische gitaar, backing vocals); Youssef Ait Nacer (djembé, backing vocals).
Thijs Borsten speelt piano en gitaar en is presentator.

De film is van Jan Pool (regie), Stijn Brinkman (camera / fotografie), Marzouk Magouz (geluid) en Hassan Elammouri (redactie/script).

Wanneer en waar?

Start
do 20 okt 2022 om 20:00
Einde
do 20 okt 2022 om 22:00
Locatie
Buiksloterkerk
Bezoekadres: Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam
Postadres:
Barkpad 29
1034 DG Amsterdam
Nederland

Organisatie

Naam
I Heidebrink
Mail event organisator