Over het event


Editie 1: IK ZEI GEFELICITEERD IN PLAATS VAN GECONDOLEERD

[..] tien jaar lang speelde ik voor extravert / toen pinden ze me vast op een ziekenhuisbed / en mijn bloedvaten nietten ze dicht / nu ken ik mijn bloedgroep / en mijn vriendengroep / die met de maand kleiner wordt [..]
schrijft dichter des vaderlands Lieke Marsman in haar dichtbundel In Mijn Mand.

De kist is dichterbij dan je denkt. Voor je het weet lig je erin, sta je ernaast, of moet je ’m dragen. Laten we eerlijk zijn: we zijn sterren in het plannen van ons leven, maar aan de dood ontkomen we niet. Die heeft overal schijt aan en nul respect voor onze agenda. We sterven allemaal, maar praten er wel erg weinig over. Dus dat gaan we doen. Nu, niet wanneer het al te laat is. In de eerste editie van DE DOOD-TRILOGIE vragen we: hoe leef je als de dood elke nacht naast je slaapt, maar in de ochtend vertrekt zonder jou? Bestaat er zoiets als een cursus dealing with death 101? Hoelang mag je rouwen voor je een blok aan het been van je vrienden wordt?

Samen met schrijvers Lieke Marsman, Helena Hoogenkamp en ons Natte Inkt-talent Jasper Albinus verkennen we de nabijheid (of totale afwezigheid) van de dood in het dagelijks leven.

Wordt echt kut. Kom ook.

Wanneer en waar?

Start
vr 08 okt 2021 om 20:00
Einde
vr 08 okt 2021 om 22:30
Locatie
Pieterskerk
Pieterskerkhof 5
3512 JR Utrecht
Nederland

Organisatie

Naam
Mooie Woorden
Website
http://www.mooiewoorden.org
Mail event organisator