Over het event


‘Lou heeft een manier gevonden om de werkelijkheid van de straat in schoonheid om te zetten.’ (Bob Enzrin). Beeldend Kunstenaar Emiel Sikkema is na achttien jaar weer terug met een nieuwe multimedia productie, opgedragen aan Lou Reed; de Baudelaire van de Rockmuziek.


In deze productie speelt Sikkema na vijfendertig jaar weer samen met Wieko Timersma. Beiden zijn twee voormalige leden van de Groningse band Dark Ravens of Dance, (met o.a. Peter Smidt als zanger), opgericht in 1979. Deze vernieuwende band bestond een paar jaar, tot ongeveer 1984. Ze traden regelmatig op in Groningen, onder andere als voorprogramma van The Sound en Psychedelic Furs.


De productie Berlin [Synchronized], is een bewerking van het album Berlin, één van de meest besproken artistieke creaties van Lou Reed. Door inzet van hedendaagse digitale audio en video- en animatie technieken wordt het literaire nalatenschap van Reed uitgebeeld. Het eerste deel van het concert vertelt een muzikaal en visueel verbonden verhaal dat als opmaat dient tot het hoofdthema Berlin, met o.a. ‘Wating For My Man‘, ‘Venus In Furs‘ en ‘Sweet Jane’.


Orkest:
Arjen Kolkman (zang)
Wieko Timersma (gitaar)
Emiel Sikkema (gitaar & video)
Saro Paradiso (bas)
Sebastiaan Wiering (cello)
LielianTan (drums)

Wanneer en waar?

Start
za 16 okt 2021 om 20:30
Einde
za 16 okt 2021 om 23:59
Locatie
Em2 Groningen
Suikerlaan
Groningen
Nederland

Organisatie

Naam
EM2 Groningen
Mail event organisator