Over het event


Plant is het nieuwe album van singer-songwriter Nynke Laverman, onderdeel van het multidisciplinaire project Plant met o.a. een podcast en theatervoorstelling. Het album Plant is een uitgesproken album, waarop po√ętische songs, spoken word en dansbare nummers elkaar afwisselen, net als de Friese en de Engelse taal. Piano-vilt, elektronische beats en analoge synths vormen de klankwereld rondom Nynke Lavermans stem.

In november besloot Laverman door de coronacrisis het album uit te brengen via een slow album release: elke maand verschijnt er een nummer samen met een podcast, waarin ze filosofen, kunstenaars en wetenschappers interviewt die haar wat betreft de thematiek van Plant inspireren. In een later stadium zal er ook een theatervoorstelling van Plant volgen.

Plant is een hoopvol protest dat gaat over onze ontspoorde relatie met de aarde en het omgooien van onze manier van denken. Op 17 september is de slow release compleet en wordt het album uitgebracht op vinyl en CD. De live albumrelease vindt plaats op 17 en 18 september als onderdeel van The Summer Sessions van Explore the North.

Explore the North is coproducent van het project Plant.

Wanneer en waar?

Start
vr 17 sep 2021 om 20:30
Einde
za 18 sep 2021 om 21:30
Locatie
Westerkerk Leeuwarden
Bagijnestraat 59
8911 DN Leeuwarden
Nederland

Organisatie

Naam
Explore the North
Mail event organisator