Over het event


De Naaikrans is een studiebijeenkomst, een spa-ervaring en een naaikransje ineen. Al studerend en handwerkend worden mogelijke alternatieven voor onze verstoorde verhouding tot zorg, onderhoud en reparatie verkend én in de praktijk gebracht.

De 5 afleveringen van De Naaikrans gaan over handwerken en feminisme (3 februari), handwerken in tijden van crisis (24 februari), intercultureel handwerken (17 maart), handwerken, mythologie en spiritualiteit (7 april) en handwerken en kunst (28 april). Sprekers in de 5 afleveringen van De Naaikrans zijn o.a. Asha en Broeke, Lynn Berger, Emy Demkes, Aynouk Tan, Theodoor Adriaans, Fatima Abbadi en Cathelijne Blok. De Naaikrans wordt afwisselend gemodereerd door Gian van Grunsven en Stephanie Afrifa. Je kunt de afleveringen allemaal achterelkaar, maar ook afzonderlijk bekijken.

De Naaikrans is een initiatief van de Feministische Handwerk Partij (Emmeline de Mooij en Margreet Sweerts) en wordt georganiseerd in samenwerking met Atria. De Naaikrans is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds en Stichting DOEN.

Wanneer en waar?

Start
wo 03 feb 2021 om 19:30
Einde
wo 28 apr 2021 om 21:30

Organisatie

Naam
Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, en de Feministische Handwerk Partij
Mail event organisator