Over het event


MANKRACHT BASIS TRAINING
"NO MORE MR NICE GUY"

Dit is het entry level voor mannen die een serieuze start willen maken met hun Nice Guy recovery. In een serie van zeven sessies worden de eerste stappen gezet om het Nice Guy syndroom te transformeren aan de hand van de volgende thema’s:

DE OORSPRONG VAN DE NICE GUY
Aan de basis van het Nice Guy syndroom ligt de volgende overtuiging ten grondslag: “Als ik maar aardig ben en alles goed doe, dan zal men van mij houden, dan zal in mijn behoeftes worden voorzien en dan zal ik een probleemloos leven leiden.” Deze overtuiging kent zijn oorsprong in de kinderjaren en is vaak te herleiden tot (ernstige) dis-functionaliteiten in het gezinsleven, bijvoorbeeld een (emotioneel) afwezige vader, een over-moederende moeder, ouders met alcohol- of drugsproblemen, enz. Tijdens deze training wordt je uitgenodigd om te onderzoeken hoe de Nice Guy in jou is ontstaan.

HERWAARDERING VAN JEZELF
Nice Guys zijn vaak zo druk bezig met de behoeftes van anderen dat ze zichzelf regelmatig vergeten. Nice Guys zijn erg opofferingsgezind en staan altijd klaar voor Jan en alleman. Vaak hebben ze geen idee wat hun eigen behoeftes eigenlijk zijn. Het wegcijferen van zichzelf zien ze vaak als nobel en als iets goeds. Door voorbij te gaan aan de eigen behoeftes worden vaak onbewust veel grenzen overschreden. Als gevolg ontwikkelen Nice Guys passieve agressie en kunnen daardoor lopende tijdbommen zijn. Gedurende de workshop zul je uitgedaagd worden om je pleaser aan de kant te zetten en voorrang te geven aan je eigen wensen en behoeftes. Wat zijn die behoefte eigenlijk?

PERSOONLIJKE KRACHT EN MANNELIJKHEID
Het paradigma van de Nice Guy dat de wereld zich als een probleemloze werkelijkheid zal openbaren op het moment dat hij maar aardig is en alles goed doet heeft nog een keer zijde. Die probleemloze wereld bestaat niet. De hoop op dat perfecte leven (dat maar niet wil komen) zorgt voor een continue gevoel van slachtofferschap, hetgeen leidt tot frustratie, hopeloosheid en woede. In de training besteden we aandacht aan het afschudden van het slachtofferschap, door middel van op een gezonde manier grenzen aan te geven, problemen als uitdagingen te zien en het erkennen van onzen angsten zonder eraan toe te geven. Het samenzijn met andere mannen, de broederschap en het erkennen van je eigen mannelijkheid is essentieel hierbij.

Om de commitment, inzet en voortgang van alle deelnemers te waarborgen wordt er tijdens de training gebruik gemaakt van een buddy-systeem. Praktisch betekent dit dat je regelmatig tussen de tweewekelijkse bijeenkomsten met een andere deelnemer belt om voortgang en issues te bespreken.

De NMMNG Beginners groep levert je het volgende op:

- Inzicht in je Mr Nice Guy patronen.
- Initiatiefrijker in leven en relatie.
- Minder afhankelijk van de goedkeuring van anderen.
- Zinvolle verhouding tot andere mannen.
- Gezondere en meer bevredigende relaties met vrouwen.
- In staat om feedback te ontvangen.
- Op een gezonde manier je grenzen aangeven.
- Uitten en prioriteit geven aan je behoeftes.
- Je fouten als waardevolle leermiddelen zien.
- Een verbeterde relatie met je gevoelswereld.
- Ontspanning in je continue veranderende leven.

De sessies worden begeleid door Hajee. Hajee heeft bij Dr Robert Glover met succes het No More Mr Nice Guy coachings traject doorlopen en is inmiddels een gecertificeerd No More Mr Nice Guy coach.

De training is inclusief een 1-op-1 Zoom sessie van een uur met de trainer voor coaching buiten de sessies om.

De sessies van deze serie zijn op DINSDAGEN.
De sessies beginnen om 19:30 en eindigen om 22:30.

De sessie data in 2021: 5-1, 19-1, 2-2, 16-2, 2-3, 16-3, 30-3

Koffie, thee en versnaperingen zijn aanwezig.
Het maximale aantal deelnemers is 8.

Early Bird tickets tot 30 November 2020: € 845,- (incl. BTW)
Regular tickets (na 30 November 2020): € 995,- (incl. BTW).
Betaling in termijnen is mogelijk.

Meedoen met slechts één of enkele sessies is niet mogelijk.

© Mankracht 2020

Extra info:
Dr Robert Glover beschrijft in zijn boek "No More Mr Nice Guy" wat een Nice Guy is en wat je kan doen om te herstellen van het Mr Nice Guy Syndroom.

Wat is een Nice Guy?
De Nice Guy: Hij die zo goed kan luisteren naar zijn vrouwelijke vrienden, maar zelf nooit een date heeft. De man die alles doet om zijn vrouw te pleasen, maar wiens huwelijk emotioneel en sexueel onbevredigend is. De trouwe vriend, de goedzak die altijd iemand anders wel een plezier wil doen, maar wiens eigen leven een janboel is. De man die conflicten vermijdt en zoekt naar goedkeuring van anderen.

Wat is er mis met een Nice Guy?
Er is op zich niks mis met het gedrag van Nice Guys. De term "Nice" verwijst naar het core-belief systeem dat deze mannen hebben over hunzelf en de wereld om hen in.
Deze mannen zijn zo geconditioneerd dat ze denken dat hun behoeftes en liefde vervuld gaan worden wanneer ze zich "Nice" blijven gedragen richting hun omgeving. Wanneer ze "Nice" en vriendelijk blijven zullen ze een ontspannen en gemakkelijk leven leiden.
Echter niets blijkt minder waar in het echte leven. De continue inspanning om maar aardig en "Nice" gevonden te worden maakt dat Nice Guys vaak helemaal niet zo Nice zijn.
Nice Guys kunnen oneerlijk, heimelijk, manipulatief of geïsoleerd zijn.
Nice Guys gebruiken passieve agressie om hun onderdrukte woede te kanaliseren. Nice Guys vinden het moeilijk om grenzen aan te geven en ervaren strubbelingen in intieme relaties. Nice Guys die gevangen zitten in hun core-belief leiden aan het Mr Nice Guy Syndroom.

© Mankracht 2020

Wanneer en waar?

Start
di 05 jan 2021 om 19:30
Einde
di 05 jan 2021 om 22:30
Locatie
Pretoriadreef 50, Utrecht
Pieter Cornelisz Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam
Netherlands

Organisatie

Naam
Mankracht
Telefoon
0643082172
Website
http://www.mankracht.org
Mail event organisator