Over het event


Springtide neemt je mee naar een Schots trouwfestijn. Een trouwdag is een moment van rituelen en plechtigheden, maar ook van herinneringen ophalen, afscheid nemen, liefdevolle wensen uiten en nieuwe kansen grijpen.

In de bekende folksong Mairi’s Wedding wordt bezongen hoe Schotse hooglanders vanuit afgelegen dorpjes, door berg en dal, samen optrekken naar een groot bruiloftsfeest. De zwaan-kleef-aan optocht gaat arm in arm en rij voor rij danspassen repeterend op weg voor het uitbundige huwelijksfeest. Ter plaatste wacht een dagenlang feestgedruis met zang en dans, geflirt, veel bier en whisky, en sterke verhalen met een lach en een traan.

Mairi’s Wedding is de kapstok voor een prachtig concert met poëtische ballads, melancholische folksongs en vrolijke meezingliederen van de theatrale zanggroep Springtide. Het gezelschap bestaat uit tien mannen begeleid door een violiste, een accordeoniste en een gitarist. In prachtige bewerkingen van muzikaal leider Annette de Haas nemen de mannen u mee naar een fascinerende Keltische wereld.

Voor dit concert is de Buiksloterkerk ingericht met lange tafels waaraan u tijdens het concert kunt genieten van een stevig biertje of een andere versnapering. Als bij een Schotse bruiloft wordt het concert geopend door een doedelzakspeler (Ger Buur) en is tijdens het concert volop gelegenheid om mee te zingen en te dansen! Na afloop van het concert kunt u, samen met Springtide, genieten van een echte, homemade Irish stew. Reserveren voor de maaltijd kan tot uiterlijk 19 januari 2020. Daarvoor dient u separaat een reservering te maken.

Entree is inclusief koffie en thee en zonder maaltijd. De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Foto: Ed Mather

Wanneer en waar?

Start
zo 26 jan 2020 om 15:30
Einde
zo 26 jan 2020 om 17:30
Locatie
Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam
Nederland

Organisatie

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl/
Mail event organisator