Over het event


René van Sluis - Piano Recital "Weemoed en Verstilling"

Vele jaren heeft René van Sluis als concertzanger succesvol op grote podia in Europa gestaan. Sinds zijn terugkeer op het podium als concertpianist, brachten zijn recitals hem o.a. naar Amsterdam (de Amstelkerk), naar Brussel (het MIM en het Koninklijk Conservatorium) en naar Florence. In Kasteel Marquette speelt hij zijn programma "Weemoed en Verstilling" met werken van Chopin, Schubert, Schumann en Brahms.

Over René van Sluis
René van Sluis, geboren te Wormerveer, begon op zeer jonge leeftijd met pianolessen van zijn moeder. Al snel gaf hij vele recitals en concerten. Op 11- jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein. Na zijn gymnasiumtijd studeerde hij bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam. Op 24-jarige leeftijd ontdekte de bekende zangpedagoge Maartje Kliffen zijn stem en adviseerde hem een beroepsopleiding te volgen. Waarna hij ging studeren aan het Conservatorium van Arnhem, bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde. Na zijn conservatoriumtijd vervolgde hij zijn studie in Nederland bij Coby Riemersma, Bernard Kruysen, Cristina Deutekom (operarepertoire) en in Keulen bij de bekende zangpedagoog Professor Dr Josef Metternich. Zijn succesvolle zangcarrière heeft hem op de grootste podia in Europa gebracht: Keulen, Londen, Birmingham, Antwerpen, Brussel, Luik, de Scala van Milaan en herhaaldelijk in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Hij heeft concerten gegeven in zowel oratoria en opera's en vooral liederenrecitals waarvoor hij een grote liefde heeft (Schubert, Schumann, Brahms en Duparc), en waarbij hij regelmatig begeleid werd door pianiste Eva Scholtens. Na het afsluiten van zijn zangcarrière heeft hij zich opnieuw gericht op de pianostudie. De vraag aan René van Sluis waarom weer de piano? "Zingen en piano spelen liggen voor mij in elkaars verlengde. Het Bel Canto, wat je hoort o.a. in aria's van Bellini (Casta Diva) klinkt door in de melodische lijnen die Chopin schreef in o.a. zijn nocturnes. Chopin stuurde zijn leerlingen op zangles. In de ademtocht van het zingen schuilt een grote affiniteit met de mooie legato bogen, die zo kenmerkend zijn in de vele melodieën van al zijn werken. Dit kan leiden tot een diepere verbondenheid met de verstilling en de weemoed waar deze muziek zo om vraagt."

Ontvangst vanaf 15.30 uur
Aanvang: 16:00 uur
Einde: 18:00 uur

Kaarten
U kunt via onze ticketshop kaarten kopen voor alleen het concert of voor het concert met aansluitend een 3-gangen verrassingsmenu.

Entree inclusief een welkomstdrankje - € 17,50 per ticket
Entree inclusief een welkomstdrankje en een 3-gangen diner - € 57,50 per ticket

Wanneer en waar?

Start
zo 03 nov 2019 om 16:00
Einde
zo 03 nov 2019 om 18:00
Locatie
Chateau Marquette
Marquettelaan 34
1968 JT Heemskerk
Nederland

Organisatie

Naam
EriKuiper-van den Berg
Telefoon
0251 257025
Website
http://www.hotel-marquette.com
Mail event organisator