Over het event


Mandolinekamerorkest Het Consort is in 1990 opgericht door Alex Timmerman. Onder zijn artistieke en muzikale leiding heeft het orkest zich ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende mandolinekamerorkesten ter wereld. Het succes van het orkest is in hoge mate te danken aan Timmermans originele muziekkeuzes en arrangementen, de speciaal voor Het Consort geschreven composities, de historische instrumenten waarop gespeeld wordt en de samenwerking met internationaal gerenommeerde solisten.

Alex Timmerman geldt als een autoriteit in zijn vak en is als musicus, docent en dirigent een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Timmerman startte zijn muzikale loopbaan met gitaarlessen bij onder andere meestergitarist John Mills. Daarnaast volgde hij directielessen aan de conservatoria van Zwolle en Rotterdam en is hij gediplomeerd docent mandoline. Timmerman is als docent verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, Arnhem en Enschede en als tokkelinstrumentenexpert aan het Gemeentemuseum in Den Haag.

Op het programma in de Buiksloterkerk staan composities van Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel, Victor Kioulaphides, Joaquín Turina, Enrique Granados en Manuel De Falla. De werken worden gespeeld op mandoline, mandola, mandoloncello, liuto cantabile, gitaar en contrabas.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bxTXymvQ5Pg

Foto: Het Consort

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Wanneer en waar?

Start
zo 08 sep 2019 om 15:30
Einde
zo 08 sep 2019 om 17:00
Locatie
Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam
Nederland

Organisatie

Naam
Stichting Buikloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl
Mail event organisator