Over het event


Vanavond staat de Buiksloterkerk in het teken van leven en werk van Willem Wilmink. Te gast zijn biografe Elsbeth Etty en Wobke Wilmink, weduwe van de schrijver. Vic van de Reijt, leerling van Wilmink en zijn latere uitgever, treedt op als gespreksleider.

Eind januari publiceerde Elsbeth Etty de lang verwachte biografie van Willem Wilmink, In de man zit nog een jongen. Het boek werd onmiddellijk een succes en is inmiddels aan de vierde druk toe. Wilmink is de auteur van beroemd geworden liedjes als ‘Deze vuist op deze vuist’, ‘De oude school’, ‘Echtpaar in de trein’ en het door Joost Prinsen zo gevoelvol gebrachte 'Ben Ali Libi’.

Waardoor kon Willem Wilmink uitgroeien tot een van Nederlands meest geliefde liedjesschrijvers? En wat maakte dat hij feilloos de vorm en de taal wist te vinden om een grote schare lezers en luisteraars van alle leeftijden – los van modes en tijdgeest – in het hart te raken? Op 4 april geven Elsbeth Etty en Wobke Wilmink antwoord op deze vragen!

Het programma wordt omlijst met filmfragmenten uit onder andere De Stratemakeropzeeshow. Daarnaast vertolken Wilma Bakker en Jan Robijns Wilminks mooiste liedjes live.

De Wilmink-avond wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel van Noord.

De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Wanneer en waar?

Start
do 04 apr 2019 om 20:00
Einde
do 04 apr 2019 om 22:00
Locatie
Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam
Nederland

Organisatie

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl/
Mail event organisator