Over het event


Melancholisch, lyrisch, zachtmoedig, hard en omfloerst: de klankenrijkdom van de taragot is ongelofelijk veelzijdig. In samenspel met een accordeon ontstaan betoverende muzikale vergezichten!

De taragot (Roemeens) of tárogató (Hongaars) werd eind negentiende eeuw in Budapest ontwikkeld uit een archaïsche voorloper verwant aan de Turkse zuma, een schalmei-achtig instrument. In de loop van de twintigste eeuw ontwikkelde de taragot zich in Hongarije, Roemenië en aangrenzende regio’s tot een belangrijk instrument in met name de traditionele muziek.

In hun programma in de Buiksloterkerk voeren Jan Rijnierse (taragot) en Hieke de Jong (accordeon) u mee langs klanklandschappen waarin echo’s hoorbaar zijn van verre streken en onbekende culturen. Houd uw hand aan uw oor en richt hem naar het oosten: u hoort Hongaarse en Roemeense maar ook Tsjechische, Griekse en Armeense klanken. Klanken die melancholisch en opgewekt zijn.

Hieke de Jong is een veelgevraagd muzikant en speelt in diverse volksmuziekensembles. Jan Rijnierse speelt saxofoons en specialiseert zich sinds enkele jaren in het bespelen van de taragot. De Jong and Rijnierse speelden eerder samen in Ensemble Mihai Scarlat.

Foto: Daan, Amsterdam/Den Haag

Wanneer en waar?

Start
zo 12 mei 2019 om 15:30
Einde
zo 12 mei 2019 om 17:30
Locatie
Buiksloterkerk , Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam, Nederland

Host details

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl/