Over het event


Veertig jaar na zijn overlijden is de Belgische zanger Jacques Brel nog altijd een legendarische grootheid in Frankrijk, Nederland en de rest van de wereld. Vele artiesten, waaronder Marlene Dietrich, Nina Simone, Frank Sinatra en David Bowie hebben zijn repertoire gezongen. Brel heeft acht van zijn liedjes in het Nederlands opgenomen, zoals Laat me niet alleen, Mijn vlakke land, Rosa en De nuttelozen van de nacht. Artiesten als Liesbeth List, Acda en De Munnik, De Dijk en Micheline Van Hautem hebben die liedjes vertolkt en populair gemaakt.

Deze maand wordt Brels 40e sterfdag herdacht, op donderdag 8 november staat de Buiksloterkerk in het teken van Brel en Nederland. Micheline Van Hautem, een goede bekende van de kerk, zingt zijn mooiste nummers. Henk van Gelder, auteur van het onlangs verschenen boek Brel in Nederland en francofiel Vic van de Reijt vertellen alles over Brels speciale band met Nederland, van zijn eerste optreden in Haarlem tot en met zijn laatste, toen hij met een kwaaie kop en een kaas op schoot wegreed uit Bergen. Door de vertoning van unieke filmbeelden van de concerten die hij in Nederland heeft gegeven komt deze hele geschiedenis tot leven.

In Brel in Nederland vertelt Henk van Gelder in woord en beeld over de bijzondere avonturen van Jacques Brel in Nederland. Het boek is geïllustreerd met meer dan honderd foto’s. Henk van Gelder werkt als journalist voor het NRC en heeft daarnaast inmiddels tientallen boeken op zijn naam staan. Bij het boek horen tal van muzikale extra’s: twee dvd’s, een cd, een 10 inch-LP en een uitgebreide Nederlandse Brel-discografie. De discografie is samengesteld door Vic van de Reijt.

Micheline Van Hautem behoort al vele jaren tot Nederlands grootste Brel-vertolkers. Momenteel toert ze door Nederland en België met haar programma ‘Brel & Brass ’ waarbij ze door plaatselijke fanfares, harmonieën of brass bands wordt begeleid. Op 8 november staat Van Hautem op het podium met meester-gitarist Erwin van Ligten. Als duo treden Van Hautem en Van Ligten al jaren met veel succes op van New York tot Nieuw Zeeland.

Deze muzikaal-literaire avond wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Van Noord.

De kerk is open vanaf 19.30 uur

Wanneer en waar?

Start
do 08 nov 2018 om 20:00
Einde
do 08 nov 2018 om 22:00
Locatie
Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam
Nederland

Organisatie

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl/
Mail event organisator