Over het event


Wings for Aid

Mensen in nood zijn vaak lastig bereikbaar. Denk aan de aardbevingen in Haiti en Nepal. Stichting Wings for Aid heeft voor humanitaire organisaties een systeem ontwikkeld om met ‘zelfsturende hulpdrones’ grote aantallen pakketten met 20kg hulpgoederen af te leveren en op deze wijze “the last mile” in hulpverlening te overbruggen. Wings for Aid werkt intensief samen met het Rode Kruis, het Wereld Voedsel Programma, universiteiten en het bedrijfsleven en is gevestigd in Hilversum. Zie ook https://www.wingsforaid.org

Janneke van Prooijen

De Nederlandse violiste Janneke van Prooijen is een gepassioneerd voorvechter van kamermuziek: ze speelde met creatief uitdagende programma’s op vele festivals in diverse Europese steden. Haar groepen The Atlantic Trio en Prisma Strijktrio ontvingen een “Luister 10”. Ze nam hiermee de CDs “Voyage”, “Le Salon de Chausson” en “Textures” op, en recentelijk “Beethoven in Kilt” met baritoncoryfee Maarten Koningsberger. In dit unieke benefietconcert speelt Janneke met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Dat wil je niet missen!

Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is één van de drie militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Het orkest verzorgt de muziek bij militaire ceremonies, staatsaangelegenheden en geven bijzondere relatieconcerten. Nergens ter wereld vind je 41 blazers en een 7-koppige ritmesectie in een orkest. Resultaat: symfonische popmuziek met ‘een krachtige groove en een vette beat’. Tijdens dit concert speelt het Orkest een groot deel van haar programma ‘Missions’ en biedt zicht op het bijzondere werk van de onze Koninklijke Luchtmacht.

Rotary

Dit benefietconcert is een initiatief van Rotary Club Wijdemeren, in samenwerking met Janneke van Prooijen, het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Korporaal van Oudheusden Kazerne in Hilversum. Rotary helpt: met de opbrengst van het concert kunnen we voortbouwen op de ervaringen en nieuwe projecten uitvoeren met o.a. het Rode Kruis, het Wereld Voedsel Programma en USAID.

Wanneer en waar?

Start
vr 30 nov 2018 om 20:00
Einde
vr 30 nov 2018 om 22:30
Locatie
Korporaal Van Oudheusden Kazerne, Hilversum, Noodweg 37, 1213 PW Hilversum, Netherlands

Organisatie

Naam
Stichting Wings for Aid Foundation
Telefoon
085 760 3777
Website
https://www.wingsforaid.org/concert.html
Mail event organisator