Over het event


Er was eens een keizer die erg op zijn uiterlijk gesteld was. Zijn kleermakers maakten steeds duurdere gewaden, maar de keizer raakte toch steeds verveeld. Uiteindelijk wilde de keizer iets heel bijzonders en beval zijn kleermakers een gewaad te maken van ‘de stof die niet bestaat’.

De zoektocht naar ‘de stof die niet bestaat’ en de stof waarvan de kleermakers het nieuwe gewaad van de keizer maken, vormen de kern van het wereldberoemde sprookje De nieuwe kleren van de keizer van Hans Christian Andersen uit 1837.

Aan het eind van de eeuw waarin Andersen zijn sprookje schreef, componeerde Joseph Haydn Strijkkwartet Nr. 62 Op. 76/3 C-Dur, ook wel het ‘Keizer Kwartet’ genoemd. Gefascineerd door deze fraaie compositie én het grappige en tegelijkertijd moraliserende en ironische sprookje, besloot het Vespucci Kwartet beide bij elkaar te brengen.

En zo ontstond, in een wereld waarin uiterlijk en imago alsmaar belangrijker lijken te worden, in samenwerking met acteur Steef Hupkes, De nieuwe kleren van de keizer. Een speelse en muzikale kindervoorstelling over ijdelheid – met Hupkes in de huid van de ijdele keizer.

Het Vespucci Kwartet bestaat uit Lisanne Soeterbroek (viool), Jeanine van Amsterdam (viool), Stephanie Steiner (altviool) en Douw Fonda (cello). Het jonge kwartet speelt sinds 2009 op uiteenlopende podia en festivals in Nederland en Duitsland. Recent speelden ze onder andere bij de opening van de nieuwe vleugel van het van Gogh-museum en voor een bomvol openluchttheater tijdens een Down the Rabbit Festival.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=I462y3AvkeI.

De kerk is open vanaf 10.30 uur.

Foto: Ben Deiman.

Wanneer en waar?

Start
zo 17 mrt 2019 om 11:00
Einde
zo 17 mrt 2019 om 11:45
Locatie
Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam, Nederland

Organisatie

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl
Mail event organisator