Over het event


Vanmiddag speelt het Amsterdams Studenten Orkest (ASO) samen met het Nova Koor Amsterdam in de Buiksloterkerk. Het ASO is opgericht in 2012 en bestaat uit een gezellige groep muzikale studenten in Amsterdam. De jonge orkestleden werken aan projecten die zij muzikaal interessant en uitdagend vinden. In samenspraak met dirigent Peter Veenhuizen bepalen ze zelf het repertoire. Naast het plezier dat zij hebben in het samenspelen, proberen zij op deze manier het culturele veld te verrijken.

Het ASO speelt op gezette tijden samen met het Nova Koor Amsterdam. Het Nova Koor Amsterdam, dat onder leiding staat van dirigente en pianiste Julia Zhdanova, zingt klassieke koormuziek, Russisch repertoire en songs uit het American Songbook.

Het Winterconcert bestaat uit een gevarieerd programma met stukken van Johan Straus, Manuel de Falla en Jean Sibelius. In samenwerking met het Nova Koor Amsterdam speelt ASO het eerste en het laatste deel van de St. Matthew Passion van Hilarion Alfeyev en een nummer uit de videogame Civilization VI van Christopher Tin.

Programma
Ouverture uit Die Fledermaus van Johan Straus ll
Spanisch Dance No.1 van Manuel de Falla
Intermezzo en Alla Marcia uit de Karelia Suite van Jean Sibelius
Fuga en Finale uit de St. Matthew Passion van Hilarion Alfeyev
Civilization VI: Sogno di Volare van Christopher Tin

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Foto: Amsterdams Studenten Orkest

Wanneer en waar?

Start
zo 27 jan 2019 om 15:30
Einde
zo 27 jan 2019 om 17:30
Locatie
Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam
Nederland

Organisatie

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl/
Mail event organisator