Over het event


Anansi is een spin, een heel bijzondere spin. Om te krijgen wat hij wil, zet hij namelijk geregeld mensen en dieren en goden op een verkeerd spoor – en daarmee de wereld op zijn kop. Zo is Anansi soms rechtvaardig door even niet rechtvaardig te zijn. Hoe werkt dat?

In Afrika, waar Anansi vandaan komt, worden al jaren verhalen over hem verteld. In de voorstelling Anansi en de nieuwe wereld worden kinderen en hun ouders meegenomen op een reis van Anansi naar het westen. Een reis die niet kan worden verteld zonder een van de zwarte bladzijden van de geschiedenis. Hoe speelt Anansi, tussen de witte letters door, zijn spel met rechtvaardigheid?

Anansi en de nieuwe wereld is een interactieve en humoristische voorstelling waarin kinderen worden uitgedaagd na te denken over rechtvaardigheid en de manieren waarop je rechtvaardigheid kunt bewerkstelligen. De voorstelling is bedacht en wordt gespeeld door theatermakers Dorothy Blokland en Yahmani Blackman.

Blokland en Blackman zijn theatermakers die proberen verhalen te vertellen waarvoor nog geen podium is. Verhalen die vragen om nieuwe vormen van vertellen en om andere manieren van luisteren en kijken van het publiek. Tijdens hun voorstellingen zoeken ze graag de grens van absurditeit op: scherpe verhalen met een vleugje humor. Behalve theatermakers zijn Blokland en Blackman dramadocenten op vele basisscholen in Amsterdam.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FBVSpIz41p4.

De kerk is open vanaf 10.30 uur.

Foto: Angela Tellier.

Wanneer en waar?

Start
zo 20 jan 2019 om 11:00
Einde
zo 20 jan 2019 om 11:45
Locatie
Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam, Nederland

Host details

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl