Over het event


Het verhaal van de tovenaarsleerling wiens toverkunsten helemaal uit de hand lopen werd in 1797 geschreven door de Duitse schrijver Johan Wolfgang von Goethe. Precies honderd jaar later bewerkte de Franse componist Paul Dukas het verhaal tot een symfonie. En het was deze symfonie die op zijn beurt de bekende tekenfilmpionier Walt Disney in 1940 inspireerde tot de tekenfilm Fantasia.

Tijdens het concert in de Buiksloterkerk kruipt Gerard Poot in de rol van de tovenaar die op zoek gaat naar een leerling. Hij laat een aantal kinderen tovertests doen en degene die het er het beste van afbrengt mag als leerling aan de slag. Maar dan blijkt toveren misschien toch niet zo eenvoudig te zijn als het lijkt...

De uitvoering van De tovenaarsleerling in de Buiksloterkerk wordt gespeeld door het Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO). Het AYSO bestaat uit 75 middelbare scholieren, leerlingen van de Muziekschool Amsterdam en Muziekschool Amsterdam Noord. Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen. Femke Halsema is sinds 2018 beschermvrouwe van het AYSO.

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Foto: AYSO.

Wanneer en waar?

Start
zo 25 nov 2018 om 15:30
Einde
zo 25 nov 2018 om 17:00
Locatie
Buiksloterkerk , Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam, Nederland

Host details

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl/