Over het event


De tovernaarsleerling is een sprookje over een tovenaar die op zoek is naar een tovenaarsleerling. De kinderen die zich komen melden, worden door de tovenaar onderworpen aan een reeks testen. Om te weten te komen hoeveel talent ze hebben, laat de tovernaar potentiele tovernaarsleerlingen allerlei dingen toveren. Als de eenmaal gekozen tovernaarsleerling tenslotte echt aan het werk gaat, blijkt toveren echter nog niet zo eenvoudig en gaat er dan ook het nodige mis.

De Duitse schrijver Johan Wolfgang von Goethe werkte het sprookje over de gebroeders Grimm in 1797 om tot een ballade. Precies honderd jaar bewerkte de Franse componist Paul Dukas deze ballade tot een symfonie. En het was deze symfonie die op zijn beurt de bekende tekenfilmpionier Walt Disney inspireerde tot de fascinerende tekenfilm Fantasia.

De uitvoering van De Tovenaarsleerling in de Buiksloterkerk wordt gespeeld door Amsterdam Youth Symphony Orchestra. Het AYSO bestaat uit 75 leerlingen van de Muziekschool Amsterdam en Muziekschool Amsterdam Noord. Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen. Femke Halsema is beschermvrouw van het AYSO. Tijdens het concert in de Buiksloterkerk kruipt Gerard Poot in de rol van tovenaar.

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Wanneer en waar?

Start
zo 25 nov 2018 om 15:30
Einde
zo 25 nov 2018 om 17:00
Locatie
Buiksloterkerk , Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam, Nederland

Host details

Naam
P..K.M. van Roosmalen
Website
http://www.buiksloterkerk.nl/