Over het event


Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt Zozaai, het dorp waar Teun woont, opgeschrikt door zo'n monster. Iedereen is bang, of wil bang zijn. Draken zijn immers gemeen. Maar hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Hoe gemeen is hij dan, die draak? Of is hij juist vriendelijk?

De vriendelijke draak is een spannende en muzikale poppentheater-voorstelling voor kleuters over angst en vooroordelen. Aan het eind van de voorstelling wordt de draak ‘ontgriezeld’ en mogen de kinderen de draak aanraken.

De vriendelijke draak is het geesteskind van Mark Haayema. In 2012 maakte hij de voorstelling bij Theater Gnaffel. Zijn gelijknamige boek dat daarna verscheen was direct een enorm succes en is inmiddels toe aan de derde druk!

Mark Haayema is ook de man achter voorstellingen als Joep, Meneertje Meer en Oma, mag ik mijn pop terug. Daarnaast treedt hij ook zelf op met poppen in theater en op de televisie. Kinderen kunnen hem onder andere kennen van de Boterhamshow, Sprookjesboom, Sesamstraat, Woefside Story, Warhorse en Woezel & Pip.

In de Buiksloterkerk speelt Haayema samen met Dennis de Groot. Dennis was als (poppen)acteur in het theater onder andere te zien in Zorro, Peppa Pig, Kikker is Verliefd, Tovenaar van Os, Warhorse, Ravelijn en Woezel & Pip. Op TV speelde hij in Wat een poppenkast, Hallo K3, Kosmoo en GTST.

De kerk is open vanaf 10.30 uur. De voorstelling duurt 45 minuten.

Entree (inclusief koffie, thee, limonade): € 5,00 (tot 12 jaar), € 13,50 (vanaf 12 jaar), € 11,00 (Vrienden Buiksloterkerk). Kaarten zijn te koop aan de deur en online.

Kaarten zijn te koop aan de deur of online.

Foto: Marieke Vos

Wanneer en waar?

Start
zo 21 okt 2018 om 11:00
Einde
zo 21 okt 2018 om 11:50
Locatie
Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam, Nederland

Organisatie

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl
Mail event organisator