Over het event


Dit najaar presenteren we een serie avondexpedities in Ferrotopia, met zorg samengesteld door Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf). Gedurende deze avonden verkennen we het kunstproject Ferrotopia en de wereld van ijzer op verschillende manieren. Inhoudelijke presentaties wisselen zich af met ludieke expedities, uitdagende proeverijen, muziek, poëzie en andere kunsten. 

Ferrotopia, de ijzerstad van Atelier van Lieshout op de NDSM, biedt dit najaar vijf speciale avondprogramma’s. Programmamakers Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf) nemen het publiek mee op expeditie in de wereld van het ijzer. Lezingen, experimenten en performances over magnetisme, science-fiction, het ijzer in ons, over slavernij en een ode aan het aambeeld.

Avondexpeditie #4
11 november | de dingen de baas: een avond over het aambeeld

In het fantastisch-futuristisch verhaal ‘De dingen de baas’ van Belcampo nemen meubels op een ochtend de macht over van mensen. In het nieuwe totalitaire regime van de dingen is het Aambeeld de leider. Als afsluiting van de serie avondexpedities herstellen we onze verhouding met de dingen: breng uw objecten voor een rituele verpletting in het Valhamerhuis (en neem een originele co-productie met Atelier van Lieshout mee naar huis).

Wanneer en waar?

Start
zo 11 nov 2018 om 19:30
Einde
zo 11 nov 2018 om 22:00
Locatie
Ferrotopia
T.T. Neveritaweg
1033 WB Amsterdam
Nederland

Organisatie

Naam
Stichting NDSM-werf
Website
http://www.ndsm.nl/ferrotopiaavondexpedities/
Mail event organisator