Over het event


Dit najaar presenteren we een serie avondexpedities in Ferrotopia, met zorg samengesteld door Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf). Gedurende deze avonden verkennen we het kunstproject Ferrotopia en de wereld van ijzer op verschillende manieren. Inhoudelijke presentaties wisselen zich af met ludieke expedities, uitdagende proeverijen, muziek, poëzie en andere kunsten.

Ferrotopia, de ijzerstad van Atelier van Lieshout op de NDSM, biedt dit najaar vijf speciale avondprogramma’s. Programmamakers Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf) nemen het publiek mee op expeditie in de wereld van het ijzer. Lezingen, experimenten en performances over magnetisme, science-fiction, het ijzer in ons, over slavernij en een ode aan het aambeeld.

4 oktober | Domestikator: een avond over bestialiteit
Centraal onderdeel van de kunstinstallatie Ferrotopia is de Domestikator. Dit is de totem, de landmark, van het bouwwerk en symboliseert de dominantie van homo sapiens over andere diersoorten op de aarde. Deze avond gaat over de wijze waarop mensen en dieren met elkaar samen leven in een wereld die is vormgegeven door agrarische, industriële en digitale revoluties. In hoeverre zijn dieren net mensen en mensen net dieren? We fantaseren over dys- en utopische toekomstscenario’s: van tribale levensvormen tot volledig ge-urbaniseerde samenlevingen.

Wanneer en waar?

Start
do 04 okt 2018 om 19:30
Einde
do 04 okt 2018 om 22:00
Locatie
Ferrotopia
T.T. Neveritaweg
1033 WB Amsterdam
Nederland

Organisatie

Naam
Stichting NDSM-werf
Website
http://www.ndsm.nl/ferrotopiaavondexpedities/
Mail event organisator