Over het event


Dit najaar presenteren we een serie avondexpedities in Ferrotopia, met zorg samengesteld door Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf). Gedurende deze avonden verkennen we het kunstproject Ferrotopia en de wereld van ijzer op verschillende manieren. Inhoudelijke presentaties wisselen zich af met ludieke expedities, uitdagende proeverijen, muziek, poëzie en andere kunsten.

Ferrotopia, de ijzerstad van Atelier van Lieshout op de NDSM, biedt dit najaar vijf speciale avondprogramma’s. Programmamakers Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf) nemen het publiek mee op expeditie in de wereld van het ijzer. Lezingen, experimenten en performances over magnetisme, science-fiction, het ijzer in ons, over slavernij en een ode aan het aambeeld.

Avondexpeditie #2
20 september | welkom in de nieuwe ijzertijd: een avond over cyborgs en sci-fi

Met uitzondering van een enkele stam in de Amazone en de Papoea leven we, naar archeologische standaard, in de IJzertijd. IJzer is bij uistek het materiaal van de vooruitgang van de mens. Een avondexpeditie naar de ijzerfantasien van Jules Verne en andere futuristen, een tijdreis per metaaldetector door de aardlagen van de NDSM en een collectieve vlucht (enkele reis) naar het leven in het binnenste van een nieuw planeet.

Wanneer en waar?

Start
do 20 sep 2018 om 19:30
Einde
do 20 sep 2018 om 22:00
Locatie
Ferrotopia
Ferrotopia

Organisatie

Naam
Stichting NDSM-werf
Website
http://www.ndsm.nl/ferrotopiaavondexpedities/
Mail event organisator