Over het event


Geluk: wat is het eigenlijk en hoe kunnen we het in vredesnaam vinden in deze overprikkelde prestatiemaatschappij? Wat kunnen we op het gebied van geluk leren van de oude filosofen en wijze grondleggers van religies?

Theatergezelschap Vloeken in de Kerk pakt actuele, maatschappelijke thema’s bij de lurven, melkt ze uit, gooit er een theatrale laag overheen, zoekt de kwetsbaarheid op, keert zichzelf binnenstebuiten en doet dat ook met het publiek. Het gezelschap blaast aldus nieuw leven in oude rituelen en zoekt samen met het publiek naar mogelijke antwoorden op grote levensvragen. De acteurs vervullen daarbij een rol als eigentijdse voorgangers die hartstochtelijk prediken in en over poëzie, muziek, beeld, sketches, filosofie en wetenschap. Op zoek naar geluk is een inhoudelijk onderzoek naar een modern alternatief voor de kerk, in de kerk.

In een voortrazende maatschappij waarin steeds minder mensen zich thuis voelen bij een kerkgenootschap, zoekt Vloeken in de Kerk naar nieuwe vormen van houvast. De Buiksloterkerk vormt op 23 september het magische decor voor deze zoektocht naar reflectie en zingeving.

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Wanneer en waar?

Start
zo 23 sep 2018 om 15:30
Einde
zo 23 sep 2018 om 17:30
Locatie
Buiksloterkerk , Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam, Nederland

Organisatie

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl/
Mail de host