Over het event


Dit najaar presenteren we een serie avondexpedities in Ferrotopia, met zorg samengesteld door Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf). Gedurende deze avonden verkennen we het kunstproject Ferrotopia en de wereld van ijzer op verschillende manieren. Inhoudelijke presentaties wisselen zich af met ludieke expedities, uitdagende proeverijen, muziek, poëzie en andere kunsten. 

Ferrotopia, de ijzerstad van Atelier van Lieshout op de NDSM, biedt dit najaar vijf speciale avondprogramma’s. Programmamakers Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf) nemen het publiek mee op expeditie in de wereld van het ijzer. Lezingen, experimenten en performances over magnetisme, science-fiction, het ijzer in ons, over slavernij en een ode aan het aambeeld.

Avondexpeditie #1
6 september | het zesde zintuig: over magnetisme

Magnetisme is ons ‘zesde zintuig’. Het vermogen om te ‘voelen’ dat er iemand achter ons staat. Dat komt door de grote hoeveel ijzer in ons lichaam, genoeg om zo’n 15 spijkers van te maken. Bij niet menselijke diersoorten, zoals alle trekvogels, is dit zintuig veel beter ontwikkeld. Tijdens de eerste avondexpeditie onderzoeken we de mens als mineraal, de smaak van ijzer, wat we kunnen leren van vogels, en hoe we het magnetisme in onszelf wakker kunnen kussen.

Wanneer en waar?

Start
do 06 sep 2018 om 19:30
Einde
do 06 sep 2018 om 22:00
Locatie
Ferrotopia
NDSM-Plein
1033 Amsterdam
Netherlands

Organisatie

Naam
Stichting NDSM-werf
Website
http://www.ndsm.nl/ferrotopiaavondexpedities/
Mail event organisator