Over het event


Productiehuis De Verbinding speelt FOUR DRAGS AND A FUNERAL

Razendsnelle komedie over familie, liefde, loyaliteit en bingo

“Ik ben zijn jeugdtrauma.”
“Je bent zijn moeder.”
“Dat is toch hetzelfde?”

Een deel van je familie krijg je cadeau bij je geboorte, een ander deel kies je zelf. Welk deel is dan je echte familie? En mag je die vraag eigenlijk wel stellen?

Vier Amsterdamse dragqueens reizen af naar het Zeeuwse Biggekerke. Het vijfde lid van hun theatergroep is onverwacht overleden en de vier komen een belofte inlossen: hij gaat niet als gereformeerde man, maar als de Bingo Keizerin van Amsterdam het graf in. Dat ze daarvoor de nacht voor de begrafenis moeten inbreken in de dorpskerk is een kleine barrière, die met hysterisch gemak wordt genomen. Wat in Amsterdam nog een briljant idee leek, blijkt ter plekke toch niet zo eenvoudig. Zeker wanneer de moeder van de overledene de kerk binnenwandelt.
Tijdens een bewogen nacht leren zowel de drags als de moeder waardevolle lessen over elkaar, over hun keuzes en natuurlijk over bingo. Want bingo is als het leven; zo lang je ballen hebt, is er hoop.

In het kader van de nationale vredesweek 2018 organiseert de Antonius Gemeenschap i.s.m. met de Doopgezinde Kerk en Productiehuis De Verbinding met de voorstelling Four Drags and a Funeral, een spannende avond rondom het thema ‘Religie als Geaardheid’. Joris Obdam, van de Antonius Gemeenschap, zegt: “Er zijn nog veel vlakken waar mensen elkaar beter mogen verstaan en naar elkaar toe zouden moeten groeien voor een meer vreedzame samenleving. Zowel op het gebied van religieuze als seksuele diversiteit. Het is onze hoop en ons verlangen dat deze bijzondere avond daar een steentje aan bijdraagt.”

Met: Alexander van der Doorn, Hans Goes, Wim Kok, Joey Ploch, Bianca Nunnink
Tekst: Jos Ahlers
Regieconcept: Thomas Terstal
Meer informatie: www.fourdragsandafuneral.nl

Wanneer en waar?

Start
do 20 sep 2018 om 20:00
Einde
do 20 sep 2018 om 22:15
Locatie
Doopsgezinde Kerk
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
Nederland

Organisatie

Naam
Productiehuis De Verbinding
Telefoon
06-20422660
Website
http://www.fourdragsandafuneral.nl
Mail event organisator