Over het event


Op 3 juli verschijnt BODY POSITIVE POWER van Megan Jayne Crabbe, hét boek dat de vloer veegt met het verknipte schoonheidsideaal. Waarom laat de media en de dieetindustrie ons geloven dat we alleen gelukkig kunnen zijn als we eruit zien als de modellen op de foto's -terwijl zelfs de modellen er in het echt niet zo uitzien? Waarom laten ze ons geloven dat we alleen meetellen als we eruitzien als de vrouwen op de plaatjes, terwijl maar 5% van de wereldbevolking überhaupt een bouw heeft die hierbij in de buurt komt? Waarom is er maar één schoonheidsideaal, terwijl er zoveel verschillende soorten en maten vrouwen zijn?

We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, dunner zijn en alles aan onszelf veranderen. We geloven dat onze lichaam het probleem is maar niets is minder waar. Het probleem is hoe ons is aangeleerd ons lichaam te zien... Het is tijd dat we de leugens niet meer geloven over wat het betekent om mooi te zijn, en we de macht over onze lichamen terugkrijgen.

Toen Megan, a.k.a. @Bodyposipanda op Instagram, vijf jaar oud was ontwikkelde ze problemen rondom haar zelfbeeld. Ze probeerde haar hele jeugd af te vallen omdat ze zichzelf niet ‘dun genoeg’ vond wat ertoe leidde dat ze al op haar veertientiende werd gediagnosticeerd met anorexia. Na haar herstel begon een periode van eindeloos diëten, binge-eten, afvallen en weer aankomen totdat ze de body positivity-beweging ontdekte. Nu is ze vastberaden om zoveel mogelijk mensen de waarheid te vertellen: we zijn goed genoeg zoals we zijn.

Megan schreef er een boek over en komt voor de boekpresentatie naar Nederland. Op 3 juli organiseren we een BODY POSITIVE-event, met verschillende sprekers en uiteraard de mogelijkheid om Megan te ontmoeten.

Wanneer en waar?

Start
di 03 jul 2018 om 19:15
Einde
di 03 jul 2018 om 22:00
Locatie
Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam, Netherlands

Host details

Naam
Blossom Books
Telefoon
0302080994
Website
http://www.blossombooks.nl