Over het event


Literatuur en film in de Buiksloterkerk!

Op donderdag 12 april a.s. is Nouchka van Brakel, al 45 jaar bewoonster van het blauwe huis aan de Buiksloterdijk, speciale gast in de Buiksloterkerk.

Nouchka van Brakel was de eerste vrouwelijke regisseur van Nederland die met haar films een groot publiek wist te bereiken. En het is niet toevallig dat vrouwen in vrijwel al haar films een centrale rol spelen: ze was vanaf de vroege jaren zeventig actief als Dolle Mina in de vrouwenbeweging en ze bleef het feminisme trouw, ook toen anderen dachten dat de emancipatie voltooid was.
Van Brakel besloot haar herinneringen op schrift te stellen voor haar kleinzoon, herinneringen aan de totstandkoming van haar films en aan de mensen, de reizen en de films die haar inspireerden. Scènes uit mijn eigen draaiboek is de neerslag van een creatief en geëngageerd bestaan, een boek dat laat zien hoeveel er nog is om voor op de barricades te klimmen.

Nouchka van Brakel zal voorlezen uit haar boek en wordt daarna geïnterviewd door John Jansen van Galen. Tevens vertoont zij haar korte film Een winkelier keert niet weerom, met hoofdrollen van Johnny Kraaykamp en Rijk de Gooyer. Met dit verhaal, afkomstig uit de bundel Zwaarmoedige verhalen voor bij de centrale verwarming van Heere Heeresma, maakte zij in 1975 haar eerste film.

Een literaire filmavond, georganiseerd door de Buiksloterkerk, in samenwerking met OBA-Noord en Plantage Boekhandel Van der Plas.

Wanneer en waar?

Start
do 12 apr 2018 om 20:00
Einde
do 12 apr 2018 om 22:00
Locatie
Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam, Netherlands

Host details

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl