Over het event


Volgens pianist Berend van den Berg is een trio bestaand uit piano, contrabas en slagwerk een van de mooiste bezettingen in de jazzmuziek. Waarom dat is zo, laat hij u samen met Erik Robaard (contrabas) en Joost Kesselaar (slagwerk) horen in de Buiksloterkerk op zondag 11 februari 2018.

Tijdens het concert in de Buiksloterkerk speelt Trio Berend van den Berg stukken van de groten der jazz-aarde zoals Duke Ellington, Billy Strayhorn, Thelonious Monk, Cole Porter en George Gershwin én van Van den Berg zelf.

Als pianist, componist en docent is Van den Berg al vele jaren een vaste waarde in de Nederlandse jazzscene. Zijn eigen composities die 2015 op de CD ‘New Horizons’ verschenen, zijn een eerbetoon aan de jazzgroten en aan de traditie van het ‘klassieke’ pianotrio. Ze zijn een mengeling van pakkende traditionele swing, lyrische verfijnde ballades alsmede blues en groovy rock.

Jazz-kenner Rinus van der Heijden noemde ‘New Horizons’ een mooi en evenwichtig eerbetoon aan de jazzgroten die Van den Berg voorgingen. Het Trio Van den Berg karakteriseerde hij als ‘schatbewaarders die de jazztraditie op hun eigen, eerlijke manier, willen voortzetten.’ Mathilde Löffler roemde ook de kwaliteiten van het trio: ‘De stijlvolle klank van het trio is stevig geworteld in de jazztraditie, waarbij een staaltje vakmanschap en bezonkenheid wordt tentoongespreid dat alleen in een loopbaan van vele jaren kan ontstaan. In de improvisaties vindt nauwe interactie plaats, waarbij piano en contrabas elkaar op spannende wijze aanvullen.’

Als u de bijzondere kwaliteiten van Trio Van den Berg life wilt ervaren en wilt horen hoe de eigen composities van Van den Berg zich verhouden tot meer en minder bekende jazz-klassiekers, dan is het concert op 11 februari 2018 in de Buiksloterkerk een uitgelezen kans.

Een voorproefje van New Horizons is te beluisteren via http://www.berendvandenberg.com/new-horizons/.

Foto: Annemarie Fledderus.

Wanneer en waar?

Start
zo 11 feb 2018 om 15:30
Einde
zo 11 feb 2018 om 17:30
Locatie
Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam, Netherlands

Host details

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl