Over het event


De EM2 presenteert:
THE PHANTOM FOUR+ The Beavers
Een heerlijke avond surf in de EM2


Ze zijn terug! De enige echte Wizards of Surf rondom meestergitarist Phantom Frankie met een nieuw album op zak, een liveplaat nog wel, opgenomen in het Amsterdamse Pacific Parc. Voor degenen die onbekend zijn met de beste surfband van de Lage Landen hier een korte introductie. The Phantom Four gingen door waar The Treble Spankers ophielden en hebben zo'n beetje alle Nederlandse podia en festivals platgespeeld met hun high energy surfmuziek. Retestrak en ongelooflijk swingend met naast pure surfmuziek ook onvervalste exotica en beatmuziek, The Phantom Four zijn en blijven de onbetwiste masters of surf & beyond. Na het afscheid van ritmegitarist Marnix werd er een plaatsvervanger gezocht en uiteindelijk gevonden in Potlood, voorheen in de ons welbekende Anomalys. En nu anno 2017/18 is er weer voldoende zin en animo om de release van de nieuwe liveplaat met een reeks optredens luister bij te zetten. Het werd tijd ook! Zin aan. Heilanden van de reverb, filistijnen van de Fender Jag, redders van de instrumentale surf des vaderlands: ze komen! In de slipstream van de Pulp Fiction-surf revival voerden Phantom Frank en de zijnen het genre aan in de Lage Landen, van de Treble Spankers ('Araban!') tot nu.

Deze band heeft een ijzeren livereputatie, speelden op Paapop, Lowlands en tig andere festivals in Europa, ze deden Vegas met de Messer Chups en deelden het podium met Dick Dale, G. Love & Special Sauce en The Fun Lovin' Criminals.

Er zit een nieuw live album aan te komen en ze gaan weer on the road om hoi polloi met cryptische woestijnmuziek om te oren te slaan!

The Beavers:

the Beavers are back!!
Back from the grave, the Beavers have returned with a new line-up and a fresh set of wild rocking garage tunes!
In the early nineties the Beavers spearheaded a wave of Dutch sixties garage bands, a scene focused around the Vera Club in Groningen but also in Rotterdam and Amsterdam. They released their first 7" single - Nancy, You're a square on the Kogar Records Label. Produced by Mike Mariconda (Devil Dogs) the fuzzy sound of this single still is a benchmark for a lot of garage trash bands and was proclaimed "best Dutch single ever" by the famous Grunnen Rocks site.

Entree:
VVK 10euro
Deur: 15euro+maandkaart

Wanneer en waar?

Start
za 14 apr 2018 om 22:00
Einde
zo 15 apr 2018 om 04:00
Locatie
EM2, Energieweg 10, 9743 AN Groningen, Nederland

Host details