Over het event


Op 9 september begint Rosh Hashana, het Joods nieuwjaar. In de hoop dat het een goed jaar wordt, worden daarbij traditioneel zoete lekkernijen gegeten, zoals zoete appeltjes met honing. Op die dag geeft The Klezmer Society, voorheen de Shtetl Band Amsterdam, een concert in de Buiksloterkerk van kletzmer-muziek verweven met gedichten van Judith Herzberg.

The Klezmer Society bestaat uit Bert Vos (viool, scordatura-viool, nign-zang, mandoline), Iefke Wang (viool, poyk), Erica Roozendaal (accordeon) en Eva van de Poll (cello, poyk). Deze gerenommeerde musici hebben zich de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot ware klezmer-specialisten en virtuozen.

In de muziek van dit internationaal vermaarde gezelschap trekken heimwee en geluk samen op. Het resultaat is een diepgaand en feestelijk concert, dat vooral over het leven zelf gaat. Het leven als grootste goed, Tijdens de voorstelling trakteert The Klezmer Society het publiek op het traditionele zoete appeltje met honing.

Tijdens het concert in de Buiksloterkerk spelen ze onder andere Nebido Nebbisj, een de nieuwe compositie die een ode brengt aan het Jiddisch Amsterdamse woord ‘nebbisj’ - zoiets als ‘ach, gossie’. Het stuk Klezmer Caleidoscoop, dat ook gespeeld wordt, is gecomponeerd door Erica Roozendaal en gebaseerd op het prachtige gedicht Rijgdraad van Judith Herzberg.

Het wordt een sfeervol en aanstekelijk optreden, waarbij het voor het publiek wel eens moeilijk zou kunnen worden om gewoon stil te blijven zitten en niet dansend de vloer op te gaan.

Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=G7zRSgAHAt0&feature=youtu.be.

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Foto: Geert de Jong / Cheeseworks

Wanneer en waar?

Start
zo 09 sep 2018 om 15:30
Einde
zo 09 sep 2018 om 17:30
Locatie
Buiksloterkerk , Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam, Nederland

Organisatie

Naam
De Buiksloterkerk
Website
http://www.buiksloterkerk.nl/
Mail event organisator