Over het event


DABKE NIGHT AMERSFOORT
Amersfoort, here we come! Zandvoort aan de Eem is de perfecte locatie om de winterkou te ontsnappen en op te warmen met opzwepende Arabische beats & tunes, heel veel Dabke, traditionele Syrische gerechten, shisha en live muziek van Nidal Karam. Voor wie de Dabke nog niet kent, we zorgen voor een korte workshop waarna je na enkele minuten gegarandeerd staat mee te dansen.

DABKE?!
Dabke combineert cirkeldansen en line dancing en kom je op grote schaal tegen tijdens bruiloften, festivals en andere belangrijke gelegenheden. Tijdens deze Dabke Night zie je ervaren dansers die het publiek laten opzwepen, maar krijg je zelf ook de kans om deze traditionele manier van dansen te leren. Dat is niet moeilijk, wel heel verslavend. En het leukste van allemaal: je danst nooit alleen.

ARABISCH POP-UP RESTAURANT
vanaf 20.00
De hele avond kan je voor een klein prijs genieten van heerlijke huisgemaakte Arabische gerechten als Tabouleh, Humous, Kibbeh en zoetigheid om van te blijven eten.

SHISHA LOUNGE
vanaf 20.00
Geen Arabische avond zonder shisha. Hoeft niet, mag wel; in een aparte lounge in de buitentent. Wij zorgen voor de dekentjes :-)

NIDAL KARAM
21.00 uur
Nidal Karam kwam enkele jaren geleden naar Nederland en schreef een nummer over zijn geboorteland dat door veel Syrische mensen meegezongen wordt. Binnen enkele minuten waan je je met deze zanger en zijn band op een Arabische bruiloft.

DABKE WORKSHOP
22.00 uur
De typische Dabke muziek is een echte gangmaker op Arabische feesten maar zie je mede dankzij de Dabke Nights ook steeds meer in Nederland opkomen. De dans is van oorsprong traditioneel maar veel urban dancers maken een mix met hiphop en moderne dans. We leren je de basis in enkele basisstappen, die iedereen kan meedoen. You will love it!

DJ PRACE & LIVE PERCUSSION
22.30 uur
Prace reist van Marokko tot Irak om muziek te ontdekken en maken, feesten te organiseren en eigen muziek te produceren. In Nederland organiseert hij o.a. Safari in het Bos, draait van 013 tot EKKO en vanavond zal hij je zeker aan de Dabke krijgen. Maar verwacht van deze Arabische muziek-kenner & producer meer nieuwe muziek en een ding is zeker: stilzitten is geen optie.

Tickets zijn in de voorverkoop €8,- en aan de deur €10,-.

Wanneer en waar?

Start
za 09 dec 2017 om 20:00
Einde
zo 10 dec 2017 om 01:00
Locatie
Zandvoort aan de Eem
Eemlaan 100
3812 Amersfoort
Netherlands

Organisatie

Naam
Dreaming of Syria / Meetup Amersfoort
Website
http://www.dabke-night.nl
Mail event organisator