Over het event


Lezing om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) - tickets 10 euro
Diner om 18.00 uur + lezing om 20.00 uur - tickets 40 euro

Google topman Mo Gawdat bezoekt Nederland om te spreken over zijn boek "De logica van geluk". Naast een tweetal optredens op grote evenementen, geeft hij één lezing (voertaal Engels). Athenaeum Boekhandel en Uitgeverij Brandt organiseren dit evenement op dinsdag 19 september in een unieke locatie: de Haarlemse Koepel.

Mo Gawdat, een uitzonderlijk denker, is Chief Business Officer bij Google [X], een topteam van ingenieurs dat de futuristische ‘dromenfabriek’ vormt. Hij ontwikkelde een algoritme dat weergeeft hoe ons brein geluk en verdriet ervaart en verwerkt.

De aanleiding tot zijn onderzoek kwam in 2001 toen Mo Gawdat zich realiseerde dat hij weliswaar gezond, extreem rijk en succesvol, maar diep ongelukkig was. Logica en wetenschap boden houvast en leidden uiteindelijk tot een oplossing. Na uitgebreide studie van controleerbare feiten, vond hij de vergelijking voor blijvend geluk.

Dertien jaar later, in 2014, kwam plotseling de ultieme test voor het algoritme: Ali, de 21-jarige zoon van Mo overleed tijdens een routine-operatie. De vergelijking bood houvast en hielp de familie Gawdat bij het verwerken van hun verlies. Mo vond een nieuwe missie: zijn bevindingen publiek maken en zoveel mogelijk mensen helpen meer geluk te ervaren.

In De logica voor geluk laat Mo Gawdat zien waar zich de blinde vlekken in ons brein bevinden en biedt hij een stap-voor-stap methode om ons vermogen tot geluk te vergroten. Een onmisbaar boek voor elke creatieve, innovatieve, praktische, ondernemende denker op zoek naar geluk.

Wanneer en waar?

Start
di 19 sep 2017 om 20:00
Einde
di 19 sep 2017 om 22:00
Locatie
De Koepel, Harmenjansweg 4, 2031 WK Haarlem, Nederland

Host details

Naam
Athenaeum Boekhandel Haarlem
Telefoon
023 5318755
Website
http://www.athenaeum.nl/haarlem/